Službene WEB stranice

WRC Croatia rally 2024

Kao i svake godine do sad DVD Krašić je dio najvećeg auto-moto sporta u Hrvatskoj te je sudjelovao i osiguravao ovaj neizmjerno veliki događaj za našu malu sredinu. U Petak 19.04. na brzinskom ispitu Krašić-Sošice bili smo raspoređeni na startu brzinca (fire&rescue tim) s našim NV KRAŠIĆ 110 i dva vatrogasca zajedno s kolegama iz DVD-a Vrbovec dok smo u refuel zoni u samom centru krašića djelovali s ZV vozilom KRAŠIĆ 104 i 3 vatrogasca zajedno s DVD-om Pribić.

U subotu 20.04. smo u refuel zoni kao i dan ranije djelovali s NV vozilom KRAŠIĆ 110 i 3 vatrogasca zajedno s DVD-om Prekrižje.

Osmerostruki svjetski prvak u reliju Francuz Sebastien Ogier (Toyota Yaris) ukupni je pobjednik četvrtog izdanja WRC Croatia Rallyja, što mu je drugi trijumf na hrvatskim cestama, gdje je do pobjede stigao i prije tri godine. Za 40-godišnjeg Francuza ovo je ukupno 100. postolje u karijeri na WRC natjecanjima te 59. pobjeda.

Ogier je na 20 brzinskih ispita imao ukupno vrijeme od dva sata, 40 minuta i 23.6 sekundi te je od drugoplasiranog momčadskog kolege Velšanina Elfyna Evansa bio brži a 9.7 sekundi. Evans je osvojio drugo mjesto i na prvom izdanju Croatia Rallyja 2021., ali je tada u zadnjem zavoju napravio pogrešku i propustio priliku za pobjedu.

Belgijac Thierry Neuville (Hyundai i20), koji je u posljednji dan ušao kao vodeći, zbog izlijetanja na drugom nedjeljnom ‘brzincu’ i većih oštećenja na svom automobilu, na kraju se morao zadovoljiti trećim mjestom, a za Ogierom je na kraju zaostao za 45.8 sekundi.